Malmican keittiö vastaanottaa viereisen pellon tuoreet raaka-aineet suoraan sadonkorjaajilta.

Green City Farmin satokausi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Ravintola Perho, Malmin kampuksen opiskelijaravintola Fazerin Malmica sekä juuri uudestaan avattu Ravintola Nolla ovat saaneet nauttia monipuolisesti puhtaista, tuoreista ja korkealaatuisista peltomme antimista.

Tänään ravintola Perhoon saapui iso rullakollinen aamulla pellolta korjattuja vihanneksia. Perhon kokit ottivat ilolla vastaan mm. rapeaa salaattia, eri värisiä porkkanoita, makeita tomaatteja, fenkolia, lehtikaalia, punajuuria, avomaakurkkuja, kesäkurpitsaa, kurpitsaa sekä sokerimaissia. Savoijinkaali ja ruusukaali odottavat vielä viimeistä kypsymistään, mutta niistäkin pääsemme nauttimaan viimeistään ensi viikolla. Satoa tulee viikottain niin runsaasti, että Ravintola Perhosta löytyy jopa oma kylmiö Green City Farmin kasviksille.

Iloinen Ravintola Perhon kokki vastaanottaa Green City Farmin satoa

Iloinen on Ravintola Perhon kokki vastaanottaessaan rullakon täynnä tuoreita, vain pari tuntia aikaisemmin, poimittuja kasviksia. Kuva: Terhi Suvilehto

Tänä vuonna avomaakurkku ja kesäkurpitsa ovat yllättäneet satoisuudellaan ja kokit pohtivat kilvan keinoja säilöä satoa talven varalle. Kesäkurpitsaraaste on raikastuttanut lounasaikana jo pitkään salaattipöytää. Avomaakurkusta valmistetaan mm. venäläisiä suolakurkkuja sekä kurkkupikkelssiä.

Voimme olla ylpeitä pellon tuotteiden puhtaista mehevistä ja aidoista mauista. Kun tomaatit ovat kasvaneet luonnonmukaisin menetelmin ja saaneet energiansa suoraan auringosta, on maku makea ja pehmeä ja kuori silkin ohut. Tomaatti sulaa suussa makuhermoja hivellen. Salaatit ovat raikkaita ja rapeita ja yrttien aromit pehmeät mutta vahvat. Pellolta löytyy myös syötäviä kukkia, jotka paitsi koristavat ruoka-annoksia, salaattipöytää ja leivoksia, myös antavat aivan omia makuelämyksiä.

Auringossa kypsyneet tomaatit ovat pehmeitä ja suussa sulavia. Syötävät kukat koristavat mm. salaatteja.

Auringossa kypsyneet tomaatit ovat pehmeitä ja suussa sulavia. Syötävät kukat koristavat mm. salaatteja. Kuva: Terhi Suvilehto

 

Ensi lauantaina, syyskuun 21.9. klo 10-15 Malmin kampuksella ja Green City Farmilla vietetään kaikille avointa sadonkorjuujuhlaa. Perhon ruokarekka tarjoaa oman pellon antimista valmistettuja herkkuja, ja tuoreita juuri poimittuja kasviksia voi ostaa myös kotiin. Paikalta löytyy myös muita lähialueen pientuottajia esittelemässä ja myymässä tuotteitaan.

Sadonkorjuujuhlan yhteydessä pääsee myös tutustumaan lähemmin pellon toimintaan itse viljelijä Steven Lowndesin opastuksella. Ehkäpä samalla pääset myös itse maistelemaan aitoja makuja, suoraan pellosta.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply