Maaliskuu vaihtuu huhtikuuksi. Tänä vuonna maa on ollut näkyvissä lähes koko talven. Lumen sulamista ei siis tarvitse tänä vuonna odottaa, pellon lämpenemistä kylläkin. Pian alkavat toukotyöt tohinalla, mutta sitä ennen Perho Liiketalousopiston Green City Farmilla kylvetään taimia uuteen kasvihuoneeseen. Ensimmäisinä ovat vuorossa juurisellerit, tomaatit ja purjot.

Maaliskuun aikana uusi taimihuone on kasattu. Siihen personal farmer Steven Lowndes ja peltotyöntekijä Juha Nieminen ovat keskittyneet. Itse pääsin heidän kanssaan runkoa kokoamaan ja se oli tarkkaa hommaa. Poikkeustilanteesta huolimatta tulevaa kevättä ja uutta kasvukautta valmistellaan. Yrtin taimia on koulittu kasvamaan huoneeseen. Siellä kasvaa nyt rosmariinia, ranskalaista rakuunaa ja uutena yrttinä ihanaa raikasta viherminttua. Viherminttu sopii hyvin Green City Farmin kasvilajiksi, koska se sopii niin jälkiruokiin, juomiin kuin lämpimiinkin ruokiin. Se sopii siis ravintola-asiakkaillemme ja ravintola Perholle hyvin sekä tietysti gastronomian opiskelijoiden peltokierroksiin.

Tulevaa kasvukautta 2020 on suunniteltu tekemällä viljelysuunnitelmat, tapaamalla pellon yhteistyökumppanit sekä olemalla yhteydessä muutamiin mahdollisiin uusiin ravintola-asiakkaisiin. Lisäksi pellolle on suunniteltu tilattavia elämyspeltokierroksia ja tulevia tapahtumia. Green City Farmille tulee myös tänä kautena kolme eri alan opiskelijaa varmistamaan kestävän kehityksen mukaista eri alojen yhteistyön toteutumista pellolla. Green City Farmille on myös avattu facebook- ja instagram-tilit. Käyhän tykkäämässä yhteisestä pellostamme #greencityfarm ja seuraa meitä https://www.facebook.com/GreenCityFarmPerhoLiiketalouspisto/

Olen myös itse aloittanut työt viljelytoiminnan asiantuntijana Green City Farmilla. Työhöni kuuluu pellon toiminnan kehittäminen ja sen integroiminen opetukseen sekä pellolla työskentely. Heidi Hovi-Sippolaan voi siis olla yhteydessä kaikissa peltoon kuten opetukseen, peltokierroksiin tai peltoelämyksiin liittyvissä asioissa. Olkoon tuleva kasvukausi 2020 kestävä, ilmastoystävällinen, ekologinen, hedelmällinen ja liittäköön se mahdollisimman monia perholaisia omaan peltoon. Green City Farm valmistautuu ja odottaa alkavaa kasvukautta innolla.

Pellon maata

Ote runosta

Mutta kevät ei tiennyt siitä mitään.

Ja kukat alkoivat avautua
aurinko alkoi loistaa
ja pääskyset palasivat.
Ja taivas värjäytyi ruusunpunaiseksi ja siniseksi.

Aamuisin leipä ja kakut paistuivat.
Pimeä laskeutui yhä myöhemmin,
ja aamun valo tunkeutui aikaisin sisään suljetuista ikkunoista.

Oli maaliskuun 11. päivä vuonna 2020, ja lapset opiskelivat verkkoyhteydellä.
Ja iltapäivällä oli korvaamattoman peli-chatin vuoro.

Oli vuosi, jona ulos sai mennä vain ostoksille.
Pian kaikki sulkeutui, myös toimistot.

Mutta kevät ei tiennyt sitä.
Ja silmut jatkoivat tunkeutumistaan esiin.

– Irene Vella Venetsialainen runoilija. Suomentanut Iida Riekko.

Please follow and like us:

Leave a Reply