Green City FarmPellon kuulumisetYleinen

Green City Farm pellon toiminta ja suunnitelmat 2020

Kasvukaudella 2020 Green City Farm pelto keskittyy laadukkaaseen ja ekologiseen gourmet-sipuleiden, erikoissalaattien, eriväristen lehtikaalien, savoijinkaalien sekä ruusukaalien viljelyyn. Lisäksi pellolla kasvaa aromikkaita yrttejä ja sinne luodaan monipuolinen kasvinäytemaa elämyskierroksia ja opetusta varten.

Maaliskuussa rakennettiin uusi taimikasvatushuone Perho Liiketalousopiston terassille. Nyt huhtikuun lopussa siellä kasvavat purjojen, juurisellerien, tomaattien, kukkien, salvioiden, lehtikaalien, savoijinkaalien, ruusukaalien, sipuleiden taimet. Lisäksi siellä on jo isoksi kasvaneita viherminttuja, rosmariineja sekä ranskalaisia rakuunoja. Pellolle on alettu rakentamaan uutta komposti paikkaa ja pellon maa on kuivunut kivasti.

Parhaillaan Green City Farm valmistelee sipulin taimien pimennyspöytiä, sillä kun sipulit kasvatetaan siemenestä saakka itse Suomessa, tarvitsevat ne lyhytpäiväkäsittelyn. Suomen keväässä on liian monta valoisaa tuntia pienille sipulin taimille. Tämän takia taimikasvatuksen loppuvaiheessa annetaan muutaman viikon mittainen lyhytpäiväkäsittely, jossa pimeä aika on yli kaksitoista tuntia. Tämän takia ne yleensä ostetaan istukassipuleista, joita ei saa luonnonmukaisena eikä kotimaisena. Pellon personal farmer Steven Lowndes haluaa todistaa, että ekologisen istukassipulin viljely onnistuu ja kannattaa Suomessa. Tällöin nimittäin laatu on erittäin puhdasta ja sipulit kestävät pitkälle seuraavaan kevääseen ilman kummempaa varastohävikkiä. Normaalisti sipuleiden ja vihannesten varastohävikki on suurta seuraavana keväänä. Green City Farm viljelee salottisipuleita, ruususipuleita ja punasipuleita. Näitä viljellään pääasiassa Ravintola Perholle, yhteistyökumppaneille sekä muutamalle Helsinkiläiselle ravintolalle. Roosasipuli on Suomessa vielä aika tuntematon. Se on mieto ja hieman makea ruusunvärinen sipuli. Se on ihana raakana käytettävä sipuli. Se sopii erinomaisesti tomaatin ja basilikan kanssa salaattiin.

Pimennyspöytiä sipulintaimille

Green City Farm keskittyy myös avomaalla viljeltyihin salaatteihin. Näitä kylvetään kuitenkin vasta kesällä, sillä sato pyritään ajoittamaan elokuulle, jolloin opetusravintolamme aukeaa jälleen ja oppilaamme palaavat kouluun. Salaatin kasvaessa avomaalla terveessä ja elinvoimaisessa maaperässä, kehittyy sen aromi miedoksi ja miellyttäväksi. Typpilannoitteen kitkerää makua ei siihen silloin tule. Tänä vuonna viljelemme monia erikoissalaatteja ja tuotteemme ravintoloille on monipuolinen salaattisekoitus. Viljelemme romaine-salaattia sekä pehmeää keräsalaattia. Lisäksi viljelemme rukolaa, vuonankaalia, suolaheinää, mangoldia, endiiviä, sikuria, salanovaa, mitsunaa ja sidesalaattia. Salaattisekoituksemme koostuu kolmesta erilaisesta salaatin lehdestä ja kolmesta erilaisesta erikoislehdestä. Sekoitus yhteensä kuudesta erilaisesta lehdestä antaa vaihtoehtoja makuun, väriin ja sekoituksen rakenteeseen.

Yrttejä kasvaa iso kirjo avomaalla. Viljelemme rosmariinia, salviaa, viherminttua, ranskalaista rakuunaa, kynteliä, korianteria, kirveliä, timjamia, mäkimeiramia, meiramia ja sitruunamelissaa. Myös yrtteihin kehittyy vahva ja puhdas aromi niiden kasvaessa aurinkoisella ja puhtaalla pellollamme.

Viherminttu Green City Farmin kasvihuoneessa

Onhan Green City Farm kuitenkin nimenomaan kestävän kehityksen oppimisympäristö Perho Liiketalousopiston oppilaille. Se opettaa kestävää avomaaviljelyä maapallon kantokyvyn rajoissa, kestävän kehityksen mukaisia teemoja kuten biodiversiteetin suojelua ja ekosysteemien kunnioitusta. Lisäksi se on ravintolapuolen oppilaille paikka tutustua kasvisten aistinvaraiseen laatuun sekä ruoan koko ketjuun siemenestä lautaselle ja kompostin kautta takaisen pellolle. Liiketalouden oppilaille se on paikka tutustua kestävään kehitykseen, elinkaariajatteluun, ekosysteemipalveluiden arvottamiseen ja pellon tuotteiden markkinoimiseen. Matkailun oppilaille pelto on paikka innovoida maaseutu-, luonto-, kaupunkiviljely- ja ekosysteemipalvelumatkailua. Urheilijoille pelto tarjoaa kestävän kehityksen oppimisympäristön, missä harjoitella hyötyliikuntaa. Green City Farm tarjoaa myös muille ryhmille opetusta luonnon monimuotoisuudesta, ilmastoystävällisestä viljelystä, vihreästä matkailusta, puutarhatalouden innovaatioista, kestävästä gastronomiasta ja kumppanuusmaataloudesta.

Green City Farm tarjoaa peltokierroksia, vihanneksia, yrttejä, elämyksiä, luentoja ja tapahtumia. Voimme myös räätälöidä tarpeen mukaan tapahtumia, luentoja ja kierroksia. Kysy siis lisää ja voimme ideoida yhdessä.

Green City Farm versoo ja kasvaa

Please follow and like us:

Leave a Reply