Green City FarmPellon kuulumisetVerkoston tarinatYleinen

Liiketoiminnan opiskelijamme Noora Salon mietteitä oppimis- ja kesätyöympäristöstään Green City Farmista

Olen Noora Salo Perho Liiketalousopistolta. Muistan, kun viime syksynä sain kokea ensimmäisen maistiaisen Green City Farmista. Oli kaunis, aurinkoinen syyspäivä, kun sain vierailla luokkatovereideni kanssa pellolla. Kiertelimme pellolla ja tutustuimme pellon toimintaan. Lopuksi keräsimme sipuleita, mikä olikin yllätyksekseni erittäin koukuttavaa hommaa.  

Aika kului ja seuraavana keväänä istuin väsyneenä koulumme ruokalassa, kun Green City Farmin personal farmer Steven tuli luokseni. Hän kertoi muistavansa minut edellisestä syksystä ja kysyi minua töihin pellolle. Muistan vahvasti, sen mahtavan innostumisen tunteen. Olihan kyseessä nyt upea tilaisuus kokeilla jotain aivan uutta ja erilaista, mihin olin tottunut. Sanoin, että mietin vähän ja otan sitten yhteyttä. Soitinkin hetken mietittyäni, että olisin todella kiinnostunut. Jonkun aikaa vielä suunnittelimme tulevaa kesää ja minulle tehtiin myös oppisopimus, jonka avulla sain kurssejani suoritettua etuajassa. Niinpä pienien järjestelyjen jälkeen koitti ensimmäinen työpäiväni. 

Hetkeäkään en ole katunut tänne tuloani. Paitsi ehkä kerran, kun mehiläisparvi hyökkäsi kimppuuni, mutta siitäkin selvittiin. Vaikka olen työskennellyt monissa upeissa eri työpaikoissa, on tämä ollut kaikista antoisinta. Koen, että olen oppinut niin paljon viljelystä, eri työkaluohjelmien käytöstä, kasveista, yrittämisestä ja yrityksistä, ekologisuudesta sekä kestävyydestä. Oppisopimukseni ansiosta, sain myös luoda Green City Farmille asiakasrekisterin sekä toteuttaa yrttisuolaprojektin. On ollut huikeaa saada olla mukana kehittämässä pellon toimintaa ja markkinointia! 

Joka päivä tänne on ollut yhtä hauskaa tulla. Aamulla, kun heräsin ja lähdin pyöräilemään Malmia kohti, en voinut ikinä tietää, mitä päivä tuo tullessaan. Saatoin aloittaa päivän somistamalla ja ottamalla valokuvia tuotteista Perhoshoppiin tai tekemällä asiakasrekisteriä. Yhtäkkiä saatoin taas olla sormet ja naama mullassa pellolla istuttamassa kaaleja ja sen jälkeen istua kokouksessa tai kirjoittamassa viestejä mahdollisille yhteistyökumppaneille. Lähes kertaakaan en ole kokenut tylsiä hetkiä täällä ollessani. Siihen osasyynä saattavat olla nämä upeat työntekijät. Siis kerta kaikkiaan, mitä keskusteluja?! Tuntuu siltä, että olen oppinut tässä samalla niin kulttuurista, ruoista, meditoinnista, ekodynaamisesta viljelystä sekä esimerkiksi tasa-arvosta. Luetteloa voisi aina vain jatkaa. Välillä istuimme kokkiopiskelija Selman kanssa vain auringon paahteessa pellolla, nautimme vesiletkun rei’istä, joista tuli virkistäviä minisuihkuja ja puhuimme elämästä.  

Tämä kokemus tulee jäämään ikuisesti mieleeni ja tunnen erityistä kiitollisuutta, että Green City Farm otti minut kokemattomana niin avoimesti mukaan tähän upeaan työympäristöön! On ollut todella silmiä avartavaa ja kokemusrikasta työskennellä kanssanne. Elokuussa taas jatketaan sadonkorjuun ja uusien projektien parissa! Nyt lomalle! 

Please follow and like us:

Leave a Reply