Farm to RestaurantGreen City FarmKestävä gastronomia

Kega.fi -karttapalvelu yhdistää lähiruokatuottajia ja -ravintoloita, sekä Sinut

Lähimatkailu, makumatkailu ja lähiruoka ovat juuri nyt jokaisen huulilla. Samoin on kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttaminen reilumman ja ympäristö- ja eläinystävällisemmän maailman eteen.

Paras ruoka vaatii laadukkaat raaka-aineet. Laatua voidaan tulkita monella eri tapaa. Ruokaan syntyy laatua ja kehittyy hienostunutta makua mm. siten, että kasvisten tarvitsemasta maaperästä ja kasvuolosuhteista sekä eläinten hyvinvoinnista huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiven Säästöpossun onnelliset possut saavat peuhata vapaasti isossa karsinassaan. Kuva: Timo Koli

Puhtaista, tuoreista ja sesonginmukaisista lähiraaka-aineista valmistetaan maailman parasta ruokaa. Toteuttamalla kestävän kehityksen mukaista gastronomiaa, nautimme hyvästä ruoasta, ja teemme siinä samalla maailmasta hieman paremman paikan koko elonkehälle.

Perho Liiketalousopiston Farm to Restaurant -hankkeessa (2019-2020) toteuttama kestävän gastronomian karttapalvelu Kega.fi auttaa löytämään laadukkaat ja ekologiset lähiraaka-aineet niin ravintoloiden kuin kotigastronomiankin tarpeisiin.

Kestävästi, ilman muovijätettä, pakatut valmiiksi pestyt kasvikset odottavat Green City Farmin pellolla kuljetusta ravintolan keittiöön. Kuva: Terhi Suvilehto

Kega.fi tarjoaa monenlaisia makuelämyksiä ravintoloille, foodielle ja lähimatkailijoille. Kohteista löytyy taidokasta gastronomiaa, artesaaniruokaa, kesäkahvilan tunnelmaa, laadukkaita lähiraaka-aineita ja yhteistyötä tuottajien kanssa.

Ravintola Sinne Porvoossa uskoo kestävään kehitykseen ja mahdollisimman järkevään luonnonvarojen hyödyntämiseen, myös gastronomiassa. Kuva: Kai Kallio

Makumatkailu kannattaa niin ravintoloihin, kesäkahviloihin, tilapuoteihin kuin  artesaaniruokakauppoihin, pienpanimoita unohtamatta.

Makumatkaillessasi maaseudulla koet maamme ruokakulttuuria, perinnekulttuuria, rentoa maaseutumeininkiä sekä rauhaa luonnon keskellä. Tutustut ystävällisiin ihmisiin ja kasvoihin ruokasi takana. Tiedät, mistä ruokasi tulee ja voit jopa vaikuttaa toiveillasi tuleviin herkkuihin.

Krannin tilan isäntäpari Olli Lukkarinen ja Anni Lukanan luomusiirtymäaika on päättymässä ja he saanevat luomusertifikaatin käyttönsä vuonna 2021. Kuva: Krannin tila

 

 

Ravintola Tila sijaitsee Sipoonkorven rauhassa. Terassin upeissa maisemissa suomenlampaat tekevät laiduntaessaan arvokasta työtä ylläpitäen perinnemaisemaa. Ahvenkeittoateria juureen leivotulla ruisleivällä maistui.  Kuva: Terhi Suvilehto

 

 

 

Makumatkaillessasi pääset samalla seuraamaan maamme monimuotoista luonnonkauneutta, sekä eläimiä lajilleen ominaisissa luonnonmukaisissa puuhissaan.

Kuka sanoikaan, että kanat eivät osaisi lentää.. Nämä osasivat ainakin pihapiirin luonnonorrelle, josta avautuikin varsin mukavat näköalat Ravintola Tilan etuovelle. Kuva: Terhi Suvilehto

Please follow and like us:

Leave a Reply