Malmilla Perho Liiketalousopiston parkkipaikka muuttui eläväksi markkinapaikaksi kooten yhteen ison joukun tuottajia ja kestävistä tuotteista kiinnostuneita asiakkaita. Green City Farmin sadonkorjuumarkkinat olivat lauantaina 19.9.20. Trubaduuri  ja tapahtuman tekninen toteuttaja Ari Joki viihdytti ja juonsi tapahtuman hienosti. Perhon ruokarekka myi koko päivän huiman hyvää ekologista katuruokaa. Vierestä sai ostaa Perhon juustoja sekä panimon olutta. Rekasta sai ostaa mm. meidän pellon grillattuja maisseja. Meidän Green City Farmin kojulta loppuivat tuotteet monesti ja saimme juosta pellolla hakemassa lisää. Myimme satokauden kasviksia ja Perhon hunajaa. Green City Farm-kojulla pyöri myös #tunneruokasi videokooste kestävän ruoan matkasta pellolta pöytään ja takaisin kompostin kautta peltoon.

Meidän kojun vieressä sai käydä tunnistamassa vihanneksia tai arvaamassa kurpitsan painoa. Monta painavaa kurpitsaa päätyi jonkun oikeasta arvauksesta kotiin. Arvauskojua pitivät hienosti meidän Perho Liiketalousopiston opiskelijat. Pidin tapahtumassa tietoiskuja Green City Farmista sekä peltokierroksia. Meillä on pellolle rakennettu QR-koodeilla varustettu kasvinäytemaa, joka toimii hyvänä paikkana elämyspeltokierroksille. Peltokierroksella pääsi kuulemaan ekologisesta maata suojelevasta viljelymenetelmästämme sekä tutustumaan kasvien makuihin, laatuihin ja tarinoihin. Perho Pron Sami Rantanen ja Olli Takanen olivat tehneet hienot maistiaisboxit kierrokselle osallistuneille. Yksi Green City Farmin alkuideoista oli lisätä yhteisöllisyyttä Malmilla ja tuoda alueelle virkistävää tekemistä sekä tarjota alueelle ekologisen puistomaisen alueen. Sadonkorjuumarkkinat todella onnistuivat tänä vuonna. Tästä pääset katsomaan sadonkorjuumarkkinoiden koosteen: https://youtu.be/KSdw7WcWIOg. Kiitos kävijöille, esittelijöille ja myyjille! Tervetuloa uudestaan ensi vuonna.

Vielä satoamme saa ostaa omasta verkkokaupastamme https://www.perhoshop.fi/collections/green-city-farmin-tuotteet, keskiviikkoaamupäivisin klo 9 – 11 pellolta ainakin lokakuun puoleen väliin saakka sekä Uudenmaan ruoalta https://www.ekompi.net/green-city-farm Ravintoloille toimitamme satokauden sesonkiherkkuja noin lokakuun loppuun saakka. Vielä sadonkorjataan, myydään, pidetään peltokierroksia ja siivotaan pelto ennen talvea. Me haluamme vihreän, elävän ja virkistävän kaupungin. Me haluamme viljellä niin, että toimintamme suojelee maata ja me emme vain viljele kasveja vaan hoidamme maata. Me emme ole vain tuotantoala vaan kestävää kehitystä edistävä ja maata suojeleva sekä opettava kestävän kehityksen pelto, joka haluaa tuottaa kestävän kehityksen oppimisympäristön sekä kestävän kehityksen oppimiskeskuspalveluita. Tervetuloa vihreille ostoksille ja tutustumaan peltoon sekä kestävään kehitykseen kanssamme vielä nyt syksylläkin.

Please follow and like us:

Leave a Reply