Aamulla on pimeää joko kylmää tai märkää. Savimaa tarttuu saappaiden pohjiin samoin kuin nostettaviin syksyn vihanneksiinkin. Sato kottikärryissä tuntuu raskaammalta kuin vielä kuukausi sitten. Savisella, usvaisella, sateisella, mutta ruskan värittämällä pelolla  kävelee kuin unimaassa. Marraskuu on lähellä. Maassa on vielä paljon juuriselleriä, ruusukaalta, lehtikaalta, savoijinkaalta ja salaatteja. Lisäksi oransseja halloween-kurpitsoita ja kuivattuja tummia punasipuleita sekä roosanvärisiä roscoff sipuleita löytyy. Joitain kukkien siemeniä on nostettu kuivumaan. Samoin yrttimaan yrttejä on kuivattu.

Kasvihuonetta siirretään Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen parvekkeelta uudelle ulkoalueelle, mihin alkaa ensi kaudella rakentua hedelmä- ja marjanäytemaa. Pellot pitäisi siivota ja kyntää. Kääntää tämän vuoden vihannekset maatumaan maahan ja ravitsemaan maaperää.

Pellolta myimme satoa yksityisasiakkaille vielä lokakuun viimeisen viikon keskiviikkoaamupäivän. Ravintoloille myymme satoa arviolta marraskuun puoleen väliin saakka. Kiitos paljon tämän kauden asiakkaille. Näillä näkymin ensi elokuussa 2021 jatketaan pellon satomyyntiä ja keväänä myydään ekologisesti kasvatettuja taimia.

Pellon harjoitteli Joel Järvinen valmistuu lokakuun lopussa merkonomiksi ja Keudan harjoittelija Sebastian Tjäder sai juuri 95 osaamispistettä suoritettua pellon näytöillä. Joelin sanoin ”haikeet tunnelmat”. Kasvukausi 2020 loppuu pian. Toisaalta olen kiitollinen hyvästä ja satoisasta kaudesta. Ilmat olivat viljelylle oikein suotuisat kesällä 2020: saimme tarpeeksi vettä ja aurinkoa.

Me suuntaamme katseen tulevaan talveen, uusiin ideoihin ja niiden kautta uuteen kasvukauteen. Talven aikana tulisi aloittaa Green City Farmin verkko-oppimisympäristön kehitys, uusien kestävän kehityksen kurssien suunnittelu, opetuksen suunnittelu sekä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden toiveiden perusteella tulisi suunnitella uusi viljelysuunnitelma. Kuitenkin ennen uutta hoidetaan maa vielä talvikuntoon. Talven aikana maaperässä kompostoituu vanhat kasvijätteet uudeksi elämää ylläpitäväksi maa-ainekseksi, hedelmälliseksi humukseksi.

Please follow and like us:

Leave a Reply