Green City FarmPellon kuulumiset

Joel Järvisen kokemuksia TOP jaksosta koulun pellolla

Merkonomi opiskelija Joel Järvinen suoritti viimeisen kurssinsa ennen loppusyksyn valmistumistaan koulun kestävän kehityksen oppimisympäristössä Green City Farmilla. Joel sulautui hyvin pellon työyhteisöön. Hänestä oli myös paljon apua mm. peltomyynnissä ja kasvihuoneen siirrossa. Hän pääsi tekemään tärkeää ja mielekästä työtä samalla suorittaen osaamispisteitä. Tässä on Joelin kirjoitus pellon syksystä.

Suoritin tuoteneuvonnan työharjoittelujakson Perhon Green City Farm pellolla. Tehtäväni pellolla oli lähinnä auttaa sadonkorjuussa. Osallistuin myös keskiviikkoaamuisin pellon antimien lähimyyntiin ja mainostamiseen.

 

Kuva 1: Joelin tekemä mainos sadon myynnistä

Olin myös vastuussa vihannesten arvaus ja kurpitsan painon arvaus pisteestä joka vuonna järjestettävillä sadonkorjuumarkkinoilla. Lisäksi henkilökunnan sairastapauksen takia, pääsin vetämään pellon esittelykierroksen ala-aste ikäiselle ryhmälle sekä toimitin tilauksen ravintolaan. Edellä mainittujen asioiden lisäksi täytin myös tilauksia Ecxeliin kirjanpitoa varten.

 

Kuvat 2 & 3: Sadonkorjuumarkkinoiden vihannesten tunnistuspisteet. Ylempi kuva on lasten tunnistuspisteestä ja alempi kuva on aikuisten tunnistuspisteestä

Kuva 4: Sadonkorjuumarkkinoiden Joelin vastuualue eli kurpitsan arvauspiste

Työharjoittelu pellolla oli ennakkoluuloista huolimatta yllättävän mukavaa. Työssä oli myös turhauttavia hetkiä esimerkiksi vihannesten tai yrttien keräys, kun ne olivat jo käyneet vähiin pellolla syksyn edetessä. Onneksi näitä tilanteita oli vähän ja sain niissä myös apua tarvittaessa. Kasvisten tunnistuspisteen järjestäminen oli stressaavaa, mutta lopulta sekin onnistui odotusten mukaisesti. Työnteosta teki mukavaa asiantuntevat ja rennot työkaverit, joita oli helppo lähestyä ja joilta oli helppo kysyä neuvoja.

Harjoittelujakson aikana opin ymmärtämään kasvisten ja vihannesten kasvatukseen vaadittavan työn määrän. Sanoisin, että kunnioitukseni lähellä kasvatettuihin luomu vihanneksiin nousi harjoittelun aikana.

Joel Järvinen

 

Jos sinua kiinnostaa työharjoittelu monimuotoisella ja ekologisella kaupunkipellolla kasvukaudella 2021. Ota yhteyttä Heidi Hovi-Sippolaan

viljelytoiminnan asiantuntija, Green City Farm

+35840 150 4252

heidi.hovi-sippola@perho.fi

Please follow and like us:

Leave a Reply