Kestävän kehityksen oppimispelto

Green City Farm sijaitsee Malmilla Perho Liiketalousopistolla. Se yhdistää eri aloja kuten kestävää gastronomiaa, matkailua, liiketaloutta ja puutarhatuotantoa. Se edustaa kestävää kaupunkiviljelyä ja tarjoaa puitteet kestävän maan hoidon, monimuotoisuuden ja tuotannon oppimiselle. Pellolla sijaitsee kasvinäytemaa ja pelto opettaa kestävää toimintaa maapallon kantokyvyn rajoissa. Pellolle voi varata peltokierroksen, luennon tai esittelyn erilaisille ryhmille. Ota yhteyttä tai varaa perhoshopista peltokierros www.perhoshop.fi.

Tarjoamme peltokierroksia, vihanneksia, yrttejä, elämyksiä, luentoja, tapahtumia, yms. Alla hinnastomme valmiisiin kierroksiin. Voimme myös räätälöidä tarpeenne mukaan tapahtumia, luentoja ja kierroksia. Kysy lisää ja voimme ideoida yhdessä.

Ekologista hyvinvointia opiskelijoille ja lähialueen asukkaille

Pellolla koulun ravintola-, matkailu-ja liiketalouden alan opiskelijoilla on myös mahdollisuus päästä tutustumaan pellon toimintaan. Ravintola-alan opiskelijat pääsevät näkemään ja kokemaan mistä ruoka tulee ja liiketalouden ja matkailun opiskelijat pääsevät mukaan viljelytoimintaan esimerkiksi tuotetiedon ja -kehityksen sekä myynnin ja markkinoinnin näkökulmasta. Ilmiöpohjaiseen pelto-oppimisympäristöön voidaan kytkeä niin yrittäjyyttä, markkinointia kuin tuotekehitystä.

Green City Farmin kautta halutaan luoda hyvinvointia myös lähialueen asukkaille. Pellolle on mahdollisuus päästä tutustumaan ja vaikka talkootöihin. Iltapäiväkävelyllä on helppo pysähtyä ihmettelemään kurpitsoiden ja tomaattien kasvua tai yrttien tuoksua. Tilan laitamilta löytyy mehiläispesä, jonka asukkaat varmistavat kasvien pölyttymisen ja runsaan sadon.

Syyskuun lopussa pellolla järjestetään perinteiseen tapaan koko perheen sadonkorjuujuhlat, joissa ilakoidaan mennyttä satokautta musiikin ja Perhon kokkien oman tilan raaka-aineista loihtimia herkkuja merkeissä. Juhlissa voi tutustua myös muiden lähialueen tuottajien lähiruokatuotteisiin ja voipa jopa olla, että paikalta löytyy kotieläimiä poikineen.

Uudenlaista kestävää ruokakulttuuria Suomeen

Vuonna 2017 viljely aloitettiin parantamalla pellon maata luonnonmukaisen viljelyn keinoin. Itse ravintokasveja laitettiin kasvamaan viittä erilaista, mikä myös paransi maaperää tuleville satovuosille. Paljon on kehitystä tapahtunut parissa vuodessa ja nyt kolmannelle viljelykaudelle on tulossa jo yli 30 eri avomaavihannesta.

Pellon ympärille kehitetään kestävän gastronomian oppimiskeskusta sekä halutaan luoda laaja yhteisöllinen gastronominen verkosto, jonka toimijat – viljelijät, opiskelijat, opettajat ja muut sidosryhmät – edesauttavat ekologisen, kestävän, terveellisen, ravitsemuksellisen ja herkullisen ruokakulttuurin kehittymistä Suomeen.

GREEN CITY FARMIN PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

Perho Green City Farm -pääyhteistyökumppanit: Compass Group, Setlementtiasunnot Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu