Pellon viljelemenetelmät kannustavat kestävään gastronomiaan

Green City Farmin pellolla kasvatetaan viljelijä Steven Lowndesin johdolla erilaisia ​​luonnonmukaisesti viljeltyjä avomaavihanneksia, salaatteja ja yrttejä. Vuosi 2020 on pellon neljäs satovuosi ja yhden hehtaarin alueella tulee kasvamaan jopa yli 30 erilaista kasvilajia. Ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästi toteutettujen viljelymenetelmien tarkoitus on kannustaa ja innostaa nykyisiä ja tulevien sukupolvien kokkeja kestävän gastronomian mahdollisuuksista.

Sato jaetaan ensisijaisesti pääyhteistyökumppaneiden kanssa, ja loput myydään pääkaupunkiseudulla sijaitseviin sopimusravintoloihin.

Avomaayrttejä ja muita harvinaisempia kasviksia

Viljelyyn tulevat kasvit on valittu sen mukaan, mitä koulun ravintoloiden kokit ja opiskelijat ovat toivoneet. Ennen kaikkea toivottiin ei niin helposti saatavia, maukkaita ja monipuolisesti hyödynnettävissä olevia kasviksia. Pellolla tulee kasvamaan mm. kyssäkaalta, ruusukaalta, savoijinkaalta, lehtikaalta, fenkolia, erikoissipuleita ja -salaatteja, yrttejä ja juureksia. Uutuutena tänä vuonna tulee sokerimaissi, joka kasvaa lämpimämpien ja pitenevien kesien ansiosta Suomessakin jo varsin onnistuneesti.

Salaatteihin niin ikään on valittu harvinaisempia ja makukirjoltaan vaihtelevia lajikkeita, kuten romaine, endiivi, mizuna ja villirukola. Avomaasalaattien lailla luonnollisissa ulkoilmaolosuhteissa kasvaneihin yrtteihin muodostuu kasvihuoneyrttejä runsaammin rakennetta, makua ja tuoksua.

Sadonkorjuusuunnitelma 2020

Ekologista maataloutta

Luonnonmukaisesti toteutettu maatalous ei käytä kemiallista lannoite- ja ravinnelisäystä, joten maaperän kuohkeus ja ravinnepitoisuus täytyy saavuttaa luonnollisin keinoin. Tämän toteutetaan ns. viljelykierron avulla, jolloin ravinteita eri tavoin hyödyntäviä kasvien kasvupaikkaa vaihdellaan vuosittain.

Pellon maaperän ravinteiden riittävyys varmistetaan kompostilla, luomulannoitteella ja viherlannoituksella. Lisäksi yksi osa pellosta on aina viherkesannolla, jolloin maaperän ravinnepitoisuutta ja rakennetta pyritään lisäämään erityisten kesantokasvien avulla. Tulevana kasvukautena Green City Farm käyttää maanparannuskasveina mm. ruisvirnaa, tattaria ja auringonkukkaa.

Green City Farmin Sadonkorjuumarkkinat 19.9.2020

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan kesäkauden päättymistä Sadonkorjuumarkkinoille Perhon Malmin kampukselle ja Green City Farmille.

Lisätietoa on tulossa pian!! (2.4.2020)

Tapahtumakalenteri