Lähiruoan Urban Food -muutosprojekti 2019
Kestävän gastronomian osaamisverkoston nettisivustot perustettiin Smart & Clean Urban Food -muutosprojektissa keväällä 2019. Projektissa luotiin 20 organisaation voimin pääkaupunkiseudulle huippuluokan lähi- ja hävikkiruokamarkkinoita.
Projektissa kokeiltiin miten sekä digitaalisia alustoja hyödyntäen paikallisten pienviljelijöiden tuotteet löytäisivät ketterästi ja kannattavasti tiensä ravintoloihin ja kaupunkilaisten pöytiin ja, miten villivihannesten tai teollisuuden ylijäämien tilaaminen olisi ravintoloille kätevää.
Perho liiketoalousopisto oli mukana kehittämässä uusia toimintamalleja, jotta lähiruoan tilaaminen olisi entistä useammalle ravintolalle mahdollista. Puoli vuotta kestänyt muutosprojekti sai Uudenmaan liiton Aiko-rahoitusta.